merkontwikkeling


theezakhouder

Theezakhouder

voorkom morsen

Theezakhouder

Bij thee serveren

85 mm doorsnede

Artikelnummer: 502775Producten 

Ons vaste merk porselein is Palmer Imperior Quality. De producten zijn geslecteerd op basis van goede kwaliteit/prijs verhouding en of ze geschikt zijn voor decoratie.

Wij denken met u mee

Door rechtstreeks contact met de grootste fabrikanten in Nederland in de glas en porselein branche zijn wij meestal ook in staat om met u mee te denken in speciale wensen. Als u een bepaald kopje van een merk heeft gezien kunt u die dan ook rustig bij ons aanvragen.

Voor alle branches

Van complete sets voor het MKB tot overheidsinstanties en multinationals, wij hebben de capaciteit en de flexibiliteit om voor iedereen mooi gedecoreerd porselein te verzorgen.

Porselein is een bijzondere vorm van keramiek (pottenbakkerskunst).

Porselein is hard, doorschijnend en klinkt helder. Porselein is een goede isolator en een slechte geleider. Porselein is reuk- en smaakloos en verkleurt nauwelijks, (ook niet als het enkele eeuwen in een scheepswrak op de bodem van de zee heeft gelegen). Porselein wordt ook gebruikt als basismateriaal voor elektrische isolatoren, omdat het stevig, duurzaam, weers- en hittebestendig is. Daarnaast wordt porselein gebruikt in de tandtechnisch laboratoria bij het vervaardigen van kronen en bruggen. Ten slotte is porselein ook gebruikt om poppen te vervaardigen.
Keramiek wordt gemaakt door het verhitten van klei, variërend in zuiverheid en baktemperatuur. Andere vormen van keramiek zijn aardewerk, onder te verdelen in majolica, gekenmerkt door rode scherf en faience, gekenmerkt door gele scherf. Nog twee andere soorten keramiek worden onderscheiden: steengoed, waarbij een waterafstotende en glazuurachtige laag wordt bereikt door zout of soda aan het einde van het bakproces toe te voegen en terracotta, dat altijd ongeglazuurd is

Productieproces

Klei heeft de bijzondere eigenschap dat het gekneed kan worden als het materiaal nat is. De klei wordt enige maanden in donkere kelders of putten opgeslagen om te rotten. Vele kleien zijn te vet om zonder toevoeging te kunnen worden verwerkt. Om porselein te maken voegt men aan de zo wit mogelijke klei, meestal kaolien genoemd, zilverzand (kwarts) toe om de massa minder vet en bij verhitting glasachtig te laten worden. Veldspaat (graniet) wordt toegevoegd om de baktemperatuur te verlagen (in de verhouding 2:1:1). Vervolgens wordt het water uit de massa geperst.
Kaolien
Na de vorming met behulp van mallen en het drogen (drie maanden) wordt het Europese porselein tweemaal gebakken. De eerste keer bij 900 ºC, waarna het zgn. biscuit ontstaat. Vervolgens wordt het glazuur (een waterig mengsel van porseleinaarde, vermengd met tin of lood) aangebracht. Het gladbakken gebeurt bij ca 1400 ºC en duurt anderhalve dag. Als de oven is uitgebrand en afgekoeld (het vullen en leeghalen duurde destijds ongeveer tien dagen), wordt het porselein beoordeeld op kwaliteit. Bij het bakken is de krimp een groot probleem, ongeveer 10% van de massa is verdampt. In de 18de eeuw moest soms de helft van de productie worden weggegooid (misbaksels), door een te lage of te hoge baktemperatuur. Veel porseleinfabrieken hielden het dan ook niet lang vol en gingen failliet. Meestal wordt het voorwerp in verfijnde kleuren beschilderd, waarna de decoraties worden gemoffeld in een oven bij 600-900 ºC.

 

De kopjes en schotel worden op industriele wijze gedrukt

Voor iedere kleur die op bijvoorbeeld een kopje wordt gedrukt wordt een mal gemaakt. Vervolgens wordt iedere kleur in een aparte drukgang op het kopje aangebracht met een speciale verf. (Op basis van een Pantone waarde is iedere kleur mogelijk!). Tot slot gaat al het porselein de oven in op ruim 600 graden Celcius. Op deze is een hoogwaardige en bovenal slijtvaste bedrukking tot stand gekomen.

Kwaliteit tot in de kleinste details

Afhankelijk van het aantal en soort artikelen , het aantal te verweken kleuren en het door U gewenste ontwerp selecteren wij een passende productiemethode. De kwaliteit van onze logo's en decoraties is duurzaam en vaatwasmachinebestendig. Met moderne precisiemachines kunnen behalve logo's ook fijne decors-lijntjes aangebracht worden. Het vakmanschap van onze medewerkers staat garant voor Uw tevredenheid !