10 jaar
Groothandel voor bedrukt serviesgoed en glaswerk sinds 2006
Stel uw vraag, bel +31 (0)38 2022670

Drie goede redenen voor bedrukt servies

Het bedrukken van glazen, mokken en ander servies kan veel leuke doeleinden hebben. In de loop van de jaren is steeds meer mogelijk geworden, Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan worden afgedrukt op bekers, borden of schotels. Veel bedrijven en particulieren maken er daarom ook gebruik van. Hieronder 3 manieren waarop bedrukt servies goed van pas kan komen.

kop-en-schotel-cappuccino-bolero-20cl1.jpg

Een leuk cadeau

Is er iemand in uw omgeving jarig? Weet u niet zo goed wat u wilt kopen? Dan is beker of mok met daarop de naam van de jarige altijd een leuk idee. Of misschien wilt u iemand verrassen met iets van zijn of haar favoriete voetbalclub? Het laten bedrukken van een clubembleem of favoriete speler scoort vaak als cadeau erg goed. Het is ook mogelijk om afbeeldingen te laten afdrukken op servies. Dit zorgt voor een persoonlijk tintje en wordt bovendien als cadeau vaak hartelijk ontvangen.

Relatiegeschenken

Voor bedrijven is het een belangrijk uithangbord: het aanbieden van relatiegeschenken. Door uw bedrijfslogo te laten afdrukken op servies, bekers, glazen, heeft u het ideale relatiegeschenk in huis. Ontvangers zien en onthouden tenslotte dat het geschenk afkomstig is van uw bedrijf. Daarnaast wordt tegelijkertijd reclame gemaakt voor uw bedrijf. Riké kan met u meedenken over uw ideale relatiegeschenk. U kunt ervoor kiezen om een bedrijfslogo of een foto van uw kantoorpand te laten afdrukken. Of wat dacht u van een slogan of verschillende trefwoorden die uw bedrijf omschrijven?

Bedrijfsservies bedrukken

Bedrukt servies kan ook intern door bedrijven worden gebruikt. Dit zie je binnen veel kantoren. Koffiekopjes, schoteltjes, bekers en glazen: ze kunnen gemakkelijk worden voorzien van één en hetzelfde logo. Het voordeel is dat een bedrijf een uniforme uitstraling krijgt. Verder maak je natuurlijk een professionele en herkenbare indruk wanneer een klant uit uw koffiekopje drinkt. Ook hier geldt: een pakkende slogan op uw materiaal is een goede reclame voor uw bedrijf.

De mogelijkheden om porseleinen servies te bedrukken

zeefdruk machine

Keramische transfers zeefdrukken

Bij deze techniek wordt het ontwerp met zeefdruk op speciaal papier gedrukt en (handmatig) aangebracht op een glas, mok of schotel. De keramische verf bestaat uit poederglas en een samenstelling van metaaloxide pigmenten waar de kleur uit opgebouwd wordt. Van iedere PMS kleur is een omreken tabel beschikbaar zodat de juiste pigment verhoudingen voor kleur echtheid zorgen.

Het transfer papier is speciaal ontwikkeld zodat de transfers los laten zodra er vocht bij komt en deze kunnen worden aangebracht op een ronde vorm van glas of porselein.

Wat zijn CMYK kleuren?

CMYK kleuren (Cyan, Magenta, Yellow, Key).

Het CMYK-kleurmodel wordt veel gebruikt in de drukkerij wereld. Om deze kleur samenstelling beter te begrijpen, is het het beste om te beginnen met RGB kleuren.
Het RGB-kleurmodel  opgebouwd uit (rood , groen en blauw) wordt gebruikt in uw televisie of computer monitor, en daar moet u uw projecten tijdje zal bekijken nog steeds op het scherm .
Deze kleuren kunnen alleen worden bekeken met natuurlijk of geproduceerd licht, zoals in het computer scherm, en niet een vel papier.

Wanneer twee RGB-kleuren in de zelfde verhouding met elkaar worden vermengd, dan ontstaan de kleuren van CMYK- model, bekend als subtractieve kleurmenging. Groen en blauw voor cyaan (C) , rood en blauw creëert magenta (M) , en rood en groen creëert geel (Y). Zwart wordt toegevoegd aan het model omdat het niet kan worden gemaakt met de 3 subtractieve kleurmenging. De K of “key ” staat voor zwart in het CMYK in het drukproces

Lees verder

CMYK naar PMS omzetten

CMYK naar PMS omzetten of PMS kleur vinden op basis van CMYK in Adobe Illustrator

Stap 1
Selecteer de objecten die de CMYK-modus te gebruiken. Druk “CTRL” en “A” om je afbeelding op kleurvlak te selecteren.

Stap 2
Klik op ‘Edit’. Wijs naar “Edit colors” en selecteer “Recolor artwork.”

vam cmyk naar pms in abobe illustrator

Lees verder

Wat zijn PMS kleuren?

Pantone kleuren en het Pantone Matching System (PMS)

Het Pantone Matching System bestaat uit 14 basiskleuren. Deze patone kleuren worden gemengd in verschillende kleuren en daaruit vloeien uiteindelijk alle mogelijke kleuren voort die in het systeem voor komen.

U kunt de PMS kleuren online bekijken op www.pantone-colours.com. Daarnaast wordt er in de grafische branche veel gebruikt gemaakt van het boek waar de kleuren in gedrukt staan. (Pantone Solid Chips Boeken). Dit boek is altijd leidend boven een digitale weergave van PMS kleuren. In dit boek zijn de kleuren op drie verschillende manieren gedrukt: glanzend gestreken, ongecoat en gecoat mat.
Aldus kan het uiterlijk van een kleur variëren naargelang het papier.
Het doel bij de oprichting van het Pantone Matching System, was niet om een uniforme uitstraling van de kleuren te bereiken, ongeacht het medium, maar om af te drukken met een uniform kleur recept op verschillende soorten papier.
Daarom worden Pantone steunkleuren worden niet alleen gekenmerkt door een nummer code, maar ook met de juiste papieren code ( C = Coated , U = Ongecoat , M = mat).

Het Pantone Matching System heeft zich gevestigd als een wereldwijde standaard in de ontwerp en de grafische industrie .

Houd er rekening mee dat de weergave van de kleuren op het scherm kunnen afwijken van die in het origineel. Het is slechts een oriëntatie op het Pantone-kleuren systeem. Bindend is de informatie in één van de ORIGINELE PANTONE kleur gidsen.

Lees verder