Welke soorten kunststof of plastic glazen zijn er?

9 december 2023 - Leestijd 4 min.

Van elk soort glas bestaat er wel een plastic en kunststof variant. Lees in deze blog welke soorten kunststof en plastic glazen er allemaal bestaan. En uiteraard ook waar je op moet letten bij het kiezen van je kunststof of plastic glazen.

1. Kunststof of plastic Bierglazen:

Kunststof of plastic bierglazen zijn speciaal ontworpen voor het schenken van bier. Leverbaar in diverse stijlen zoals bierpullen voor oktoberfeesten, bierbekers, pilsnerglazen en bierfluitjes. Plastic bierglazen bieden de voordelen van duurzaamheid en veiligheid. Hierdoor zijn ze ideaal voor festivals, evenementen en feestjes.

 

Kunststof of plastic bierglazen worden veel gebruikt door (verhuur)bedrijven in de horeca. Zie hier meer informatie over de bierglazen: Het voordeel van kunststof (bier)glazen

 

2. Kunststof of plastic Bierpullen:

Uiteraard mogen bierpullen van kunststof of plastic niet ontbreken in dit rijtje van plastic glazen. De bierpullen hebben een stevig handvat en zijn leverbaar met verschillende inhoudsmaten. Veel voorkomende inhoudsmaten zijn 40, 50 of zelfs 100 centiliter.

 

Bierpullen worden veel gebruikt op grote (bedrijfs)feesten. Ook verhuurbedrijven gebruiken bierpullen veel vanwege hun duurzaamheid. De kunststof bierpullen verhuren is populair omdat ze niet kapot vallen.

 

3. Kunststof of plastic Wijnglazen:

Kunststof wijnglazen zijn bijna niet te onderscheiden van wijnglazen van glas. Een goed wijnglas is een specialiteit. Het draagt namelijk bij aan de smaak- en reukbeleving van een goede wijn. Meer nog dan een bierglas is een traditioneel wijnglas breukgevoelig.

 

De lat ligt dus hoog voor de kunststof of plastic wijnglazen. Bij het ontwerp van kunststof wijnglazen zijn alle eigenschappen van traditionele wijnglazen zo goed mogelijk meegenomen. Zo is gelet op de het gewicht, de vorm en zelfs het geluid van een glas. Kunststof of plastic wijnglazen zijn ideaal voor buitenactiviteiten en evenementen.

 

4. Kunststof of plastic Champagneglazen:

Kunststof champagne glazen of champagne glazen van plastic gebruik je wanneer er iets te vieren valt. De champagneglazen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld zwarte, gouden, rode, witten of blauwe champagne glazen.

 

De champagneflutes zijn van stevig materiaal en zijn absoluut geen wegwerpartikelen. Ze zijn zowel herbruikbaar als recyclebaar. De plastic champagneglazen kunnen worden bedrukt met uw logo (in meerdere kleuren). Dat is dus goed voor het milieu én voor uw portemonnee!

 

5. Kunststof of plastic Festivalglazen:

Deze plastic festivalglazen zie je steeds vaker. Dit is vanwege de regelgeving die geldt sinds 1 juli 2023 voor festivalterreinen. Je ziet de kunststof festivalglazen niet alleen op festivals maar ook op openluchtconcerten en andere grootschalige evenementen.

 

Deze glazen zijn vaak wat dikker dan standaard plastic drinkbekers, en voelen daarom wat ‘luxer’ aan. Alle plastic festivalglazen zijn stapelbaar. Ook zijn de glazen voorzien van afstandhoudertjes. Zo blijven de glazen niet aan elkaar vastplakken.  

 

6. Kunststof of plastic Koffiemokken:

Kunststof koffiemokken worden het nieuwe normaal. Door onder andere regelgeving die ingaat vanaf 2024 zijn koffiemokken populair op kantoor. Een duurzaam alternatief voor een porselein of keramische mok is dan ook de kunststof koffiemok.

Deze kunststof koffiemokken kunnen namelijk niet kapotvallen. De mokken zijn geschikt voor warme dranken zoals koffie en thee. Ook zijn deze mokken te bedrukken met je logo! 

 

7. Kunststof Frisdrankglazen en Waterglazen:

Je drinkt natuurlijk niet de hele dag wijn, bier of koffie. Daarom bestaan er kunststof of plastic glazen voor water en frisdrank. Kunststof frisdrankglazen worden bijvoorbeeld gebruikt voor diverse dranken, waaronder water, frisdrank, sappen en andere koude dranken. Daarnaast worden deze glazen veelvuldig ingezet op feestjes voor bijvoorbeeld jou cocktail of mixdrankje