Groothandel voor bedrukt serviesgoed en glaswerk sinds 2006.

Blogs

Is je servies zomerklaar? Vier glaswerktips voor de horeca 16 jul. 2020

Het is zomer en dat betekent een toptijd voor de horeca! Maar dat betekent ook dat er veel glaswerk en serviesgoed nodig is. Is alles up-to-date en zomerklaar? In deze blog bieden we je inspiratie voor zomerse producten die allemaal te bedrukken zijn met je logo. Een karaf, festivalglas of gin tonic glas: voor welk kwaliteitsproduct kies jij?

Lees meer 3 min.

Welk wijnglas voor welke wijn? 20 mrt. 2020

Wijn wordt over het algemeen gezien als een verfijnde, luxueuze alcoholische drank, die dan ook recht moet worden aangedaan met het glas waarin het wordt uitgeschonken. Voor een volle, rode wijn met een complexe smaak is dan ook een ander wijnglas geschikt dan voor een frisse, fruitige, witte wijn. In deze blog leggen we uit welk glas het meest geschikt is voor welke wijn.

Lees meer 4 min.

Wat is het verschil tussen aardewerk, keramiek en porselein? 9 mrt. 2020

Denk je aan servies, dan denk je al snel aan porseleinen kopjes, schoteltjes en bordjes. Aardewerk of keramiek wordt vaak gebruikt als synoniem voor porselein, maar in werkelijkheid is dat niet hetzelfde. Hoewel beide typen producten in de basis gemaakt worden van water en klei, zijn er wel degelijk verschillen tussen aardewerk en porselein. In deze blog geven we antwoord op een aantal vragen over aardewerk, keramiek en porselein, in relatie tot onze servies items.

Lees meer 5 min.

Serviesgenerator online: stel je eigen servies samen! 17 feb. 2020

Servies gebruiken als het ultieme visitekaartje: bij Riké kan het! Door een compleet servies te laten bedrukken met het logo van je (horeca-)onderneming laat je je klanten of gasten zien waar je bedrijf voor staat. Om dit nog gemakkelijker te maken, hebben we nu iets nieuws op onze website: de serviesgenerator. Hiermee kun je eenvoudig een compleet servies samenstellen, geheel volgens jouw wensen. Als dat niet handig is…

Lees meer 5 min.

De lente komt er weer aan... Nieuw glaswerk voor op het terras 17 feb. 2020

Er komen bloemen uit de grond, er komen blaadjes aan de bomen… En er komen mensen naar het terras. De lente is bij uitstek het seizoen dat staat voor nieuwe dingen. Is jouw (horeca-)onderneming ook toe aan iets nieuws? Overweeg dan eens een nieuwe set glaswerk voor op het terras!

Lees meer 5 min.

Compleet servies geleverd voor Topsport Amsterdam 3 feb. 2020

Topsport Amsterdam is een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van allerlei sportgerelateerde evenementen in en rond de hoofdstad. Aan deze inspirerende organisatie mochten wij een compleet servies op maat leveren.

Lees meer 3 min.

Welke soorten frisdrankglazen bestaan er? 19 dec. 2019

Frisdranken zijn er in allerlei soorten, en dit geldt ook voor frisdrankglazen. Net als bij bier- of wijnglazen zijn verschillende frisdrankglazen specifiek ontwikkeld om bepaalde soorten frisdranken uit te drinken, en natuurlijk zijn er ook de allrounders die voor diverse dranken geschikt zijn. In deze blog lichten we vijf bijzondere typen frisdrankglazen voor je uit: longdrinkglazen, tumblerglazen, colaglazen, limonadeglazen en conische glazen.

Lees meer 4 min.

Proost op het nieuwe jaar! Bedrukte champagneflutes 4 dec. 2019

Het eind van het jaar is alweer in zicht, en daarmee ook het begin van het nieuwe jaar. Het is een terugkerende traditie om het nieuwe jaar in te luiden met een heerlijk glaasje bubbels, geserveerd in een champagneflute. Met champagneglazen met opdruk maak je de komende jaarwisseling extra memorabel!

Lees meer 4 min.

Persoonsnamen bedrukken glazen of mokken 15 nov. 2019

Een gepersonaliseerde mok of glas met opdruk doet het altijd goed als geschenk. En het kan nu nog persoonlijker: bij Riké Group kunnen we glazen en mokken bedrukken met individuele persoonsnamen! Op deze manier kun je aan familieleden of zakelijke relaties een uniek cadeau geven. Glazen en mokken met persoonsnamen worden veel gebruikt om iedere medewerker een eigen mok te geven, bijvoorbeeld op de dag van de verpleging of de dag van de leraar.

Lees meer 3 min.

Welk bierglas past bij welk bier? 11 nov. 2019

Zoveel biersoorten als er zijn, zoveel verschillende bierglazen zijn er ook. De vorm van het glas heeft namelijk invloed op de geur en smaak van het bier, dus voor optimaal drinkgenot is het belangrijk om het juiste bierglas te kiezen. Je hebt glazen die voor veel verschillende soorten bier kunnen worden gebruikt, maar ook bierglazen voor een bepaald type speciaalbier. Maar welk bierglas past er nu precies bij welk bier? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet in een handig overzicht.

Lees meer 5 min.

Het voordeel van kunststof (bier)glazen 10 sep. 2019

Zomer. Festivals. Gezelligheid, muziek en drank. Maar al te vaak blijft er naderhand een laag wegwerpbekertjes achter op het terrein. Kan dat niet anders? Jazeker wel! Kunststof glazen zijn het ultieme alternatief voor deze wegwerpbekertjes, en we vertellen je graag waarom.

Lees meer 4 min.

Compleet servies voorzien van een logo? 21 aug. 2019

Als onderneming wil je natuurlijk op alle mogelijke manieren je merk uitstralen. Veel bedrijven, zowel binnen als buiten de horeca, hebben dan ook servies met hun eigen logo erop. Dat oogt niet alleen professioneel, maar zorgt er ook voor dat jouw merk constant bij je klanten of gasten onder de aandacht blijft. We vertellen je graag meer over onze complete serviessets met logo.

Lees meer 3 min.

Jarenlange ervaring met houten kistjes op maat 2 aug. 2019

Mooi hè, hout – het is een van de meest tijdloze natuurproducten die je maar kunt bedenken. Bij Riké Group kun je kistjes bestellen in allerlei soorten en maten voor diverse toepassingen: door onze jarenlange ervaring met houten kistjes op maat vind jij bij ons precies wat je nodig hebt!

Lees meer 3 min.

Geleverde waterflessen Van der Valk Brussel 13 jul. 2019

Als leverancier van glaswerk en serviesgoed levert Riké Group onder andere aan bekende horecagelegenheden. Zo ook aan het Van der Valk-hotel in Brussel. Iedere klant is voor ons bijzonder, en we zetten dan ook graag een stapje extra. Benieuwd wat we speciaal voor hen hebben geproduceerd? Lees dan gauw verder!

Lees meer 3 min.

Bierpullen voor het Oktoberfest 3 jul. 2019

Vier het leven tijdens het Oktoberfest! Het eerste Oktoberfest werd in 1810 in München gehouden ter ere van een koninklijke bruiloft. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste bierfestival ter wereld: jaarlijks trekt het zo’n vijf miljoen bezoekers. Ook buiten München worden Oktoberfeesten georganiseerd. Meer dan twee weken vol met bier, muziek, en vooral veel gezelligheid – wat wil je nog meer?

Lees meer 4 min.

Wat is het verschil tussen graveren en bedrukken? 14 jun. 2019

Als (horeca)onderneming wil je jezelf graag zo duidelijk mogelijk onderscheiden van je concurrentie. Een manier om dat te doen is om je logo op je servies en glaswerk te plaatsen. Twee manieren om dit te doen zijn graveren en bedrukken. Beide technieken hebben hun eigen kenmerken, en we leggen je er hieronder graag meer over uit.

Lees meer 3 min.