Is je servies zomerklaar? Vier glaswerktips voor de horeca

16 juli 2020 - Leestijd 3 min.

Het is zomer en dat betekent een toptijd voor de horeca! Maar dat betekent ook dat er veel glaswerk en serviesgoed nodig is. Is alles up-to-date en zomerklaar? In deze blog bieden we je inspiratie voor zomerse producten die allemaal te bedrukken zijn met je logo. Een karaf, festivalglas of gin tonic glas: voor welk kwaliteitsproduct kies jij?

1. Waterfles, waterkan of karaf

In de zomer wordt er altijd veel gedronken en staan er naast lekkere drankjes vaak flessen of kannen met water op tafel. Als restaurant staat het professioneel als deze zijn bedrukt of gegraveerd met je logo. De waterflessen zijn razend populair, omdat er een dop op zit en er dus geen vliegjes in kunnen komen. Het strakke design is een pluspunt van de karaffen, die hun elegante uiterlijk mee hebben. Toch scoort de waterkan het beste op schenkgemak, en er zijn makkelijk dingen als ijsblokjes of munt en citroen aan toe te voegen.

 

2. Kunststof festivalglazen

Als je ze ziet staan zou je ze bijna niet van echt glas onderscheiden, onze kunststof festivalglazen. Omdat het op festivals meestal niet is toegestaan om echt glas te gebruiken, is er nu een prachtig alternatief beschikbaar. Kunststof festivalglazen zijn minstens net zo fijn in het gebruik als reguliere glazen, en hebben daarnaast nog een aantal voordelen, zoals dat ze onbreekbaar en recyclebaar zijn. Ze kunnen meerdere malen worden gebruikt en zijn daarom duurzaamer dan wegwerpglazen.

 

3. Gin tonic of cocktailglazen

Wie zomer zegt, zegt cocktails. Heerlijk op het strand of een terrasje in de zon: cocktails doen het altijd goed. Toch vereisen ze vaak een speciaal glas, waardoor we speciale glazen hebben voor gin tonics en cocktails zoals martini's, blue hawaii's en margarita's. Daarnaast zijn er nog de champagnecoups, en dat allemaal van topmerken zoals Royal Leerdam. Daar kunnen heel wat feestjes mee gevierd worden!

 

4. Longdrinkglazen

Voor degenen die niet zo van alcohol houden maar wel van een ijskoude frisdrank met ijsblokjes, zijn longdrinkglazen onmisbaar. Riké heeft ook hierin weer een prachtig en gevarieerd assortiment aan glazen. Je kunt hierbij kiezen uit strakke, rechte glazen, uiteenlopende glazen of glazen met ribbelrandjes en platte stukjes. De laatste worden ook veel gebruikt voor mixdranken, oftewel longdrinks. Wederom heerlijk zomers en een must voor elke horecazaak!

 

Is je glaswerk al up-to-date of heb je in deze blog nog een aanvulling gezien? Bel gerust eens om persoonlijk advies te krijgen voor het glaswerk of servies dat bij de uitstraling van je bedrijf past. Zo kun je met een gerust hart de zomer door!