Wat is decoratie op schenkhoogte?

29 mei 2019 - Leestijd 4 min.

Je ziet het veel in de horeca: bedrukte wijnglazen met het logo van de horecagelegenheid. En daar is over nagedacht. Net als bij de indeling van de schappen en gangpaden in een supermarkt zit er een strategie achter de bedrukking van wijnglazen op schenkhoogte; je brengt je logo goed in beeld, en je kunt er nog geld mee besparen ook. Weten hoe dat zit? Lees dan gauw verder!

Waarom een decoratie op Schenkhoogte?

Decoratie op schenkhoogte is meer dan een bedrukking of gravure op glas. Een schenkhoogte of schenkmaat wordt vooral gebruikt in de horeca. Het is namelijk een slimme en efficiënte manier van wijn of drank schenken. Het logo wordt op een bepaalde hoogte op het glas aangebracht door bijvoorbeeld drukken of graveren. Waardoor het inschenken van drankjes efficiënter en kostenbesparend wordt.

 

Hoe werkt het?

 

Het logo op schenkhoogte werkt als een soort maatstreepje. Tijdens het ontwerpen van de digitale drukproef wordt bijvoorbeeld de onderkant of bovenkant van het logo gebruikt om een exacte hoeveelheid wijn of drank af te kunnen meten. Een standaard maat bij wijn in de horeca is bijvoorbeeld 12,5 cl. of op 15 cl., zo kunnen er 5 of 6 glazen uit een fles geschonken worden. En weten uw werknemers precies tot waar het wijnglas gevuld moet worden. Daarmee maak je het je personeel gemakkelijker, en bied je je klanten constante kwaliteit (en hoeveelheid).

 

Bij de productie van het eerste wijnglas wordt het gevuld met een vloeistof om de precieze hoogte van het logo te bepalen. Vervolgens wordt deze hoogte exact aangehouden bij alle andere wijnglazen en zo worden de glazen allemaal op dezelfde hoogte bedrukt of gegraveerd.

 

Voordelen van Decoratie op Schenkhoogte:

 

  1. Efficiënt Schenken:

    Het drukken van het logo op een specifieke schenkhoogte zorgt ervoor dat het personeel consistent en efficiënt drankjes kan inschenken, wat tijd bespaart tijdens piekuren.
  2. Besparing van Drank:

    Door het logo op de juiste hoogte te plaatsen, wordt de hoeveelheid ingeschonken drank gecontroleerd, waardoor verspilling wordt verminderd en kosten worden bespaard. Zie hieronder een rekenvoorbeeld.
  3. Bijdrage Branding en Herkenbaarheid:

    Het logo op schenkhoogte is niet alleen praktisch, maar dient ook als een krachtig brandinginstrument. Je klanten zien je logo tientallen keren voorbijkomen tijdens één bezoek aan je bedrijf. Daarnaast ervaren gasten consistent ingeschonken drankjes, wat bijdraagt aan de algehele tevredenheid en het imago van je zaak.

 

Besparing in de praktijk

Het gebruik van wijnglazen met decoratie op schenkmaat is een mooie besparende maatregel en een verdienmodel voor je onderneming. Kijk maar naar het volgende rekenvoorbeeld:

 

Restaurant X verkoopt per week gemiddeld ongeveer 350 glazen wijn. Daarvoor zijn 74 flessen wijn van 0,75L nodig, dus een rendement van 4,7 glazen wijn per fles.

 

De wijn kost gemiddeld €4,51 per fles. Jaarlijks besteedt het restaurant dus €17.354,- aan wijn (74 flessen x 52 weken).

 

Met een rendement van 6 glazen per fles (schenkmaat 0.125 cl) gebruikt het restaurant nog maar 58,3 flessen per week. Reken je dit door, dan besteedt restaurant X nog €13.672,52 per jaar (58,3 flessen x 52 weken).

 

Restaurant X bespaart ongeveer €3.681,- per jaar door een logo op schenkmaat.

 

Wijnglazen bedrukken met logo op schenkhoogte

Het voordeel van decoratie op schenkhoogte is tweeledig. Enerzijds zorgt het ervoor dat jouw logo voortdurend onder de aandacht van je klanten blijft; anderzijds is het een bespaarstrategie voor je onderneming. Wijnglazen met een logo op schenkhoogte kunnen je tot wel 30% per jaar besparen op je wijninkoop!

 

Riké heeft een groot standaard assortiment wijnglazen die bedrukt kunnen worden met logo (zie wijnglazen bedrukken). Kun je in ons assortiment het wijnglas dat je graag wilt niet vinden? Neem contact met ons op! Dit kan telefonisch op 038 2022760 of via email info@rikegroup.com.