Wat is decoratie op schenkhoogte?

29 mei 2019 - Leestijd 4 min.

Je ziet het veel in de horeca: bedrukte wijnglazen met het logo van de horecagelegenheid. En daar is over nagedacht. Net als bij de indeling van de schappen en gangpaden in een supermarkt zit er een strategie achter de bedrukking van wijnglazen op schenkhoogte; je brengt je logo goed in beeld, en je kunt er nog geld mee besparen ook. Weten hoe dat zit? Lees dan gauw verder!

Zo werkt het

Een logo op schenkhoogte werkt als een soort maatstreepje. Zo kan je personeel precies zien tot waar het wijnglas gevuld moet worden. Daarmee maak je het je personeel gemakkelijker, en bied je je klanten constante kwaliteit (en hoeveelheid). Bij de productie van het eerste wijnglas wordt het gevuld met een vloeistof om de precieze hoogte van het logo te bepalen. Vervolgens wordt deze hoogte exact aangehouden bij alle andere wijnglazen. 

 

Besparing in de praktijk

Het gebruik van wijnglazen met decoratie op schenkmaat is een mooie besparende maatregel voor je onderneming. Kijk maar naar het volgende rekenvoorbeeld:

 

Restaurant X verkoopt per week gemiddeld ongeveer 350 glazen wijn. Daarvoor zijn 74 flessen wijn van 0,75L nodig, dus een rendement van 4,7 glazen wijn per fles.

 

De wijn kost gemiddeld €4,51 per fles. Jaarlijks besteedt het restaurant dus €17.354,- aan wijn (74 flessen x 52 weken).

 

Met een rendement van 6 glazen per fles (schenkmaat 0.125 cl) gebruikt het restaurant nog maar 58,3 flessen per week. Reken je dit door, dan besteedt restaurant X nog €13.672,52 per jaar (58,3 flessen x 52 weken).

 

Restaurant X bespaart ongeveer €3.681,- per jaar door een logo op schenkmaat.

 

Wijnglazen bedrukken met logo op schenkhoogte

Het voordeel van decoratie op schenkhoogte is tweeledig. Enerzijds zorgt het ervoor dat jouw logo voortdurend onder de aandacht van je klanten blijft; anderzijds is het een bespaarstrategie voor je onderneming. Wijnglazen met een logo op schenkhoogte kunnen je tot wel 30% per jaar besparen op je wijninkoop!

 

Riké heeft een groot standaard assortiment wijnglazen die bedrukt kunnen worden met logo (zie wijnglazen bedrukken). Kun je in ons assortiment het wijnglas dat je graag wilt niet vinden? Neem contact met ons op! Dit kan telefonisch op 038 2022760 of via email info@rikegroup.com.