Top 5 meestverkochte bierglazen

7 juni 2019 - Leestijd 3 min.

Ze zijn onmisbaar in iedere horecagelegenheid en brouwerij: bierglazen. Bierglazen zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn specifiek ontwikkeld voor speciaalbieren, andere worden universeel gebruikt. We geven je een overzicht van onze top 5 meestverkochte bierglazen.

1. Bierglas Vaasje stapel 31 cl tapmaat

Vaasje. Amsterdammertje. Emmer. Allemaal namen voor dit veelzijdige bierglas. Dit glas wordt veelvuldig gebruikt voor pils en andere dranken met een laag alcoholpercentage. Vanwege zijn stapelrand is dit een van de meest praktische bierglazen. 

 

2. Bierglas Munich 38 cl

Gaat het over een robuust bierglas, dan gaat het al gauw over dit bierglas Munich (of Munique) van Libbey. Het is een speciaalbierglas op voet met een tulpvormige kelk. Veel verschillende soorten bier komen in dit glas goed tot hun recht, wat het tot een populair bierglas maakt.

 

3. Bierflute 18 cl

Het fluitje, ofwel de bierflute, is misschien wel het meest gangbare bierglas. Met zijn bescheiden formaat is het een geweldig bierglas om pilsjes in te tappen. Ook bij studentenverenigingen is het fluitje een grote hit!

 

4. Sommelier Kelch 30 cl tapmaat

De Sommelier Kelch is een bijzonder verfijnd bierglas. Het heeft een sierlijke, tulpvormige kelk en een lange steel. Hierdoor ligt het glas prettig in de hand, en houdt het de smaken van de inhoud goed vast. Met een inhoud van 43 cl is dit bierglas ook ideaal om een bierflesje in leeg te schenken. Kortom, een ideaal glas voor de echte bierliefhebber.

 

5. Bierglas Breughel 36 en 48 cl

Bierglas Breughel is het schoolvoorbeeld van een speciaalbierglas. Dit bierglas, met zijn korte steel en bolle kelk, is dan ook zeer populair onder de grote en kleine brouwerijen. Speciaal ontworpen voor de echte bierliefhebben!

 

Zoek jij nog bierglazen voor je onderneming? Met deze vijf toppers zit je altijd goed! En ook met deze bekende glazen kun je uniek uit de hoek komen: laat ze bedrukken of graveren met jouw logo om een onuitwisbare indruk achter te laten op je klanten. Staat uw bierglas hier niet tussen? Riké heeft naast bovenstaande bierglazen nog ruim 60 soorten bierglazen die uit voorraad kunnen worden geleverd. Kijk hiervoor in onze categorie bierglazen bedrukken.