Het voordeel van kunststof (bier)glazen

10 september 2019 - Leestijd 4 min.

Zomer. Festivals. Gezelligheid, muziek en drank. Maar al te vaak blijft er naderhand een laag wegwerpbekertjes achter op het terrein. Kan dat niet anders? Jazeker wel! Kunststof glazen zijn het ultieme alternatief voor deze wegwerpbekertjes, en we vertellen je graag waarom.

Kunststof glazen: het ideale compromis

Al jaren is het zo dat er vanwege de veiligheid geen glas mag worden gebruikt op festivals en evenementen – natuurlijk wordt de oplossing dan al gauw om in plaats daarvan plastic bekertjes te gebruiken. Met de komst van kunststof glazen is dit echter niet meer nodig. Kunststof glazen zijn gemaakt van polycarbonaat, en doen daardoor niet onder voor het gevoel en de beleving van een echt glas.

 

Diverse soorten kunststof glazen

In de afgelopen jaren is er een veelheid aan verschillende kunststof glazen op de markt gekomen voor allerhande toepassingen. Zo zijn er niet alleen kunststof bierglazen op de markt, maar ook kunststof wijnglazen, champagneflutes, waterglazen, bierpullen en speciale festivalglazen. Voor iedere gelegenheid het perfecte kunststof glas, dus!

 

De voordelen van kunststof (bier)glazen

Kunststof glazen enorm veel voordelen ten opzichte van zowel glazen als wegwerpbekertjes. Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

 

Wat zijn de voordelen van kunststof op plastic glazen of mokken?

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van kunststof glazen? De belangrijkst voordelen die onze klanten noemen hebben we voor je op een rijtje gezet:

 

Onbreekbaar

Kunststof of plastic glazen zijn onbreekbaar. Een kunststof of plastic glas kan dus vallen maar niet kapotvallen. Geen glasscherven op je terras of terrein. Doordat kunststof (bier)glazen gemaakt zijn van stevig polycarbonaat zijn ze zo stevig. Geen last van scherven dus, of van lekkende bekers. Dit levert je op de lange termijn daarom een besparing op. 

 

Veilig

Geen glasscherven dus daarom meer veiligheid. Je kan je namelijk niet langer verwonden aan glasscherven. In de horeca geldt dit natuurlijk ook voor je personeel. 

 

Herbruikbaar

Een kunststof of plastic glas gaat minder snel kapot gaat dan een traditioneel glas. Ook zijn kunststof glazen heel geschikt voor hergebruik door ze af te wassen. Kunststof glazen kunnen keer op keer opnieuw worden gebruikt, zodat je er jarenlang plezier van blijft houden.

 

Recyclebaar

Wanneer het kunststof glas uiteindelijk toch een keer versleten raakt, of je toe bent aan iets nieuws, kun je het recyclen. Lekker milieubewust bezig! Doordat er minder energie wordt gebruikt en de glazen in europa gemaakt worden is de CO2 footprint van een glas ook aanzienlijk kleiner dan van een echt glas.

 

Vaatwasmachinebestendig

Het materiaal van de kunststof glazen is zelfs bestand tegen de kracht en temperatuur van de vaatwasser. Ideaal voor hergebruik!

 

Stapelbaar

De meeste kunststof glazen kunnen eenvoudig op elkaar worden gestapeld, waardoor ze ook nog eens erg praktisch zijn.

 

 

Kunststof glazen: Stijlvol en veelzijdig

Zoals je ziet, zijn er enorm veel voordelen aan het gebruik van kunststof (bier)glazen. Ze kunnen niet alleen op evenementen worden ingezet, maar ook gewoon iedere dag worden gebruikt binnen een (bedrijfs)kantine of horecagelegenheid – met kunststof glazen heb je een goede smaakbeleving voor elk moment. Bovendien kun je kunststof glazen laten bedrukken met bijvoorbeeld een logo of korte tekst. Uiteraard kunnen ze ook zonder opdruk worden besteld. Dus organiseer jij een evenement? Kunststof glazen zijn je beste vriend!