Welk koffiekopje is geschikt voor welke koffie?

1 juli 2024 - Leestijd 4 min.

In veel restaurants, horecagelegenheden en ook op kantoren kom je drie soorten kopjes tegen: espressokopjes, koffiekopjes en cappuccinokopjes. Elk formaat heeft zijn eigen unieke functie en toepassing. Vraag jij je af welke koffie bij welk kopje, mok of glas past? In deze blog leggen wij het je uit!

Verschillende soorten kopjes, mokken en glazen

Espressokopjes

Espressokopjes zijn speciaal ontworpen voor de geconcentreerde smaak van een espresso. Ze zijn klein, meestal 6 – 7 cl, en gemaakt van dik keramiek of porselein om de warmte vast te houden. Door het kleine volume kan de koffie snel geconsumeerd worden, waardoor de optimale smaak behouden blijft. Espressokopjes zijn ideaal voor een snelle en krachtige koffie-ervaring.

 

Koffiekopjes

Het 'gewone' koffiekopje is iets groter en bevat tussen de 15 - 20 cl koffie. Deze koffie is meestal verdund met water, wat zorgt voor een mildere smaak. Koffiekopjes zijn veelzijdig en kunnen voor verschillende soorten koffie worden gebruikt. Ze worden vaak geleverd met een schoteltje voor extra gemak.

 

Cappuccinokopjes

De grootste variant is het cappuccinokopje, dat gemiddeld 20 – 25 cl kan bevatten. Cappuccinokopjes zijn breed en bolvormig, met voldoende ruimte voor opgeschuimde melk. Deze kopjes zorgen ervoor dat de cappuccino zijn temperatuur behoudt. Ze worden meestal geleverd met een schoteltje.

 

Kopjes koffie verkeerd

Deze kopjes hebben een inhoud van gemiddeld 25 – 30 cl. Deze kopjes zijn iets groter dan de cappuccinokopjes, omdat er in koffie verkeerd nog meer melk zit. Koffie verkeerd is dan ook een combinatie van koffie en heel veel melk. Deze kopjes kunnen bedrukt worden en geleverd worden met een schoteltje.

 

Koffiemokken

Een mok is groter dan een standaard koffiekopje en kan tussen de 20 – 40 cl bevatten. Dit maakt mokken ideaal voor koffie- of theeliefhebbers die niet steeds willen bijschenken. Koffiemokken hebben meestal een oor voor gemakkelijk vasthouden.

 

Latte macchiato glas

Deze glazen zijn speciaal bedoeld voor latte macchiato en hebben meestal een inhoud van rond de 30 cl. Latte macchiato bevat melk en koffie. Doordat eerst de melk en dan de koffie aan het glas wordt toegevoegd, ontstaan er laagjes, wat een latte macchiato zo mooi maakt.

 

Koffieglazen

Koffieglazen zijn tegenwoordig populair voor het serveren van koffie. In een glas komen de lagen van bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato goed naar voren. Dit maakt het drinken van koffie een echte beleving. Dubbelwandige glazen houden de koffie langer warm en blijven koel aan de buitenkant.

 

Koffiebekers to go

Deze herbruikbare bekers zijn ideaal om mee te nemen naar je werk, omdat ze niet kapot kunnen en makkelijk af te wassen zijn. Het is mogelijk om deze bekers, met een inhoud verschillend van 10 – 40 cl, te graveren en ze zijn beschikbaar met verschillende deksels.

 

Promotie en personalisatie

In onze webshop vind je een breed assortiment aan koffiekopjes, mokken en glazen. Elk item kan bedrukt of gegraveerd worden met jouw bedrijfslogo, een efficiënte manier om je bedrijf te promoten. Gepersonaliseerde koffiekopjes laten een blijvende indruk achter bij je klanten. Dit versterkt je merk en verhoogt de loyaliteit.

Het kiezen van de juiste koffiekopjes voor jouw bedrijf is essentieel. Of je nu kiest voor espressokopjes, koffiekopjes, cappuccinokopjes, mokken of glazen, de juiste keuze maakt een verschil. Stel je voor dat je een gezellige ochtendvergadering hebt en iedereen geniet van hun favoriete koffie uit het perfecte kopje; bij Riké hebben we precies wat je nodig hebt! We leveren kopjes in allerlei soorten, maten en kleuren, precies zoals jij het wilt. Gepersonaliseerde kopjes met je bedrijfslogo bieden een unieke promotiemogelijkheid. Vraag vandaag nog een offerte of digitale proefdruk aan en ontdek de mogelijkheden.