Welke soorten frisdrankglazen bestaan er?

19 december 2019 - Leestijd 4 min.

Frisdranken zijn er in allerlei soorten, en dit geldt ook voor frisdrankglazen. Net als bij bier- of wijnglazen zijn verschillende frisdrankglazen specifiek ontwikkeld om bepaalde soorten frisdranken uit te drinken, en natuurlijk zijn er ook de allrounders die voor diverse dranken geschikt zijn. In deze blog lichten we vijf bijzondere typen frisdrankglazen voor je uit: longdrinkglazen, tumblerglazen, colaglazen, limonadeglazen en conische glazen.

Longdrinkglazen

Dit zijn waarschijnlijk de bekendste en meest veelzijdige van alle frisdrankglazen. Longdrinkglazen zijn smalle, rechte glazen met een stevige bodem, die gebruikt kunnen worden voor uiteenlopende frisdranken. Het glas ontleent zijn naam aan de ‘longdrink’, een mix tussen frisdrank en een alcoholische drank.

 

Tumblers

Tumblers zijn vaak lage, brede glazen met een stevige bodem, waarvan de meeste cilindervormig zijn. Op onze webshop vind je ook conische, gebolde en bewerkte tumblers met reliëf. Behalve voor frisdrank worden tumblers vaak ook gebruikt om whisky met ijs erin te serveren.

 

Colaglazen

De colaglazen zijn ontwikkeld door een van de bekendste fabrikanten van cola om dit drankje goed tot zijn recht te laten komen. Het colaglas heeft de vorm van een zandloper en bevat ribbels, zodat het gemakkelijk kan worden vastgehouden.

 

Limonade- en sapglazen

Naast longdrinkglazen zijn ook limonade- en sapglazen geschikt voor allround gebruik. Limonade en vruchtensappen worden meestal geschonken in smalle glazen, waarvan sommige een gebolde vorm hebben en naar boven wat inlopen.

 

Conische glazen

Conische glazen hebben een strak ontwerp dat naar boven toe wijd uitloopt. De glazen zijn voorzien van een stevige bodem zodat ze stabiel zijn. Op onze website vind je bijvoorbeeld de Shetlandserie, die bestaat uit een aantal conische glazen met een stevige bodem.

 

Algemene kenmerken van frisdrankglazen

Over het algemeen kan van frisdrankglazen worden gezegd dat ze tegen een stootje kunnen. Dat mag ook wel, want deze glazen worden misschien wel het meest gebruikt van alle glazen. Zoals je hier hebt kunnen lezen zijn ze er in allerlei soorten en maten; wij hebben frisdrankglazen met diverse inhoudsmaten, variërend van 20 tot 45 cl, en er zijn stapelbare en niet-stapelbare glazen.

 

Alle frisdrankglazen op onze website zijn van horecakwaliteit en zijn krasvast en afwasbestendig – ook met opdruk. Elk frisdrankglas kan worden bedrukt met bijvoorbeeld een logo. Zo krijg je altijd het perfecte frisdrankglas! Bekijk hier ons complete assortiment glazen.